Jeugd

WIL JIJ MEEDOEN MET HET MAKEN VAN DEZE PAGINA???
Heb je een digitaal fototoestel, en ben je vaak met tennis bezig?
Vind je het leuk om iets te schrijven over alles wat te maken heeft met tennissen?
Meld je aan via onderstaande link:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Subcategorieën

tennislessen (0)

TENNISLESSEN;

Worden voor onze club verzorgd door Tennis Organisatie Zuidwest. Deze verzorgt de professionele begeleiding van vereniging én trainer. Ze bieden een totaalpakket, zodat wij als vereniging geen omkijken meer hebben naar verplichtingen t.a.v. overeenkomsten, salarisbetalingen, belasting afdracht, verzekeringen en de risico's van het werkgeverschap.
Opgave voor tennislessen kan via TOZ Zuidwest.nl  Leden krijgen een mail met link erin.

www.tennisorganisatiezuidwest.nl

www.facebook.com/tennisorganisatiezuidwest

jaccofilius@tennisorganisatiezuidwest.nl  06-53367270

De lessen starten in de tweede week april en lopen tot aan de zomervakantie.

Toon items...

Informatie groene competitie (0)

Groene competitie 

Dit voorjaar (2019) speelt er een team mee in de 'groene competitie'. 

Voor kinderen die in groen tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie.

Indeling 2019 bekend! 

Kom onze kids aanmoedigen. Zij spelen op:

Zondag 7 april: De Goese Maan 1 - 't Swaecke 1

Zondag 14 april: 't Swaecke 1 - Kapelle 1

Zondag 22 april: 't Swaecke 1 - Kruiningen 1

Zondag 12 mei: 't Swaecke 1 - De Goese Maan 1

Zondag 19 mei: Kapelle 1 - 't Swaecke 1

Zondag 26 mei: Kruiningen 1 - 't Swaecke 1 

Tijd: 09.30 uur

Hoe werkt het?

 • Er zijn in totaal veertien speelmomenten in het jaar (voor- en najaar). Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Winter outdoor competitie. Wil jij meedoen aan de Groene competitie? Neem contact op met je vereniging!
 • Het inschrijfgeld bedraagt € 37,71 per team.
 • Er kunnen gemengde teams worden gemaakt. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Deelnemende junioren moeten geboren zijn in 2009 t/m 2007 en hebben het niveau groen. In uitzonderlijke gevallen, als het kind écht nog niet de vaardigheid heeft voor geel, mogen kinderen max. 2 jaar te oud zijn (t/m 2005). Of als het kind erg getalenteerd is en niveau oranje is ontgroeid, mag het max. 2 jaar te jong zijn (vanaf 2011).
 • Er kan worden ingeschreven voor Groen 1 (G1, de beteren) of Groen 2 (G2, minder vaardige spelers).
 • De ploeg bestaat bij inschrijving uit minimaal 4 spelers, maximaal 6 spelers. Zorg dat er voldoende invallers zijn, zodat uitval of verhindering van spelers kan worden opgevangen.
 • Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels.
 • Er wordt gespeeld met groene ballen.
 • Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
 • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant (rechts of links) de serveerder de bal in het spel moet brengen.
 • Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8.30-12.00 uur, tenzij dit door baancapaciteiten niet mogelijk is. In dit geval mogen wedstrijden uiterlijk om 15:00 aanvangen.
 • De teams dienen te worden begeleid door personen die op de hoogte zijn van de reglementen en de punten­telling.
 • De vereniging dient zich uiteraard zoveel mogelijk aan de vastgestelde speeldata te houden. Bij verhindering van spelers dient de club eerst voor invallers te zorgen zodat de wedstrijd op de vastgestelde speeldag door kan gaan.
 • Als er met goedkeuring van beide teams wegens een andere reden dan weersomstandigheden wordt verplaatst, dan moet de nieuw overeengekomen speeldag liggen vóór de laatste reguliere competitiedag. Dit kan ook een andere dag dan de zondag zijn (bijv. een woensdag- of vrijdagmiddag).

Regels World Tour Rood

 • Er wordt met rode ballen gespeeld. De host vereniging zorgt voor aanwezigheid van minimaal 1 bal per baantje en maakt voor aanvang de baantjes klaar. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de afdeling zijn ingedeeld.

 • Advies start speeldag is 9.00 uur, aanwezig rond 8.45 uur. Totale speelduur van de dag is ca. 1½ tot maximaal 2 uur. Indien de hostvereniging meerdere afdelingen ontvangt, kan een later aanvangstijdstip gekozen worden (bijv. 11.00 uur).

 • Bij de indeling streven we ernaar ploegen bij elkaar te brengen met in totaal maximaal ca. 24-26 kinderen. Dit aantal past op maximaal 2 volledige tennisbanen waarop overdwars 8 veldjes kunnen worden gemaakt. Een kleinere groep kan ook op 1 tennisbaan waarop overdwars 4 veldjes kunnen worden gemaakt. Eventueel kan een 5e veldje worden gemaakt vanaf de achterlijn richting hekwerk. Er kan worden gespeeld over mininetjes, maar je kunt ook een lang lint / koord / touw spannen.

 • Er worden alleen enkels gespeeld. Alle aanwezige kinderen worden ter plekke in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen.

 • Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.

 • Er worden geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats via de Tenniskids planner.


Toon items...

Tennissen wordt nog leuker met de juiste ballen!!

De ontwikkeling van het tennissen gaat beter en leuker als je met voor jouw niveau aangepaste ballen speelt. Deze kun je via internet bestellen.

Soorten ballen
Stage 3, dit zijn schuimrubber/foam ballen geschikt voor het eerste tennis jaar.
De geschikte veldgrote is het miniveld.

Stage 2, oranje, gewone ballen. Maar veel zachter en geschikt voor het tweede tennis jaar.
De geschikte veldgrote is ¾ veld

Stage 1, groene, gewone ballen. Iets zachter dan de gewone ballen en hiermee speelt de jeugd t/m 10 jaar.
De geschikte veldgrote is en volledig veld.